Ouder-Kind Zorg

Als uw kind problemen heeft door een nare ervaring thuis, in de familie, op school of in de sociale omgeving kan dit invloed hebben op de ontwikkeling en het kunnen functioneren. Denk eens aan gepest worden op school, motorisch of ruimtelijk niet mee kunnen komen op het schoolplein of bij gym of zwemmen, het schoolsysteem dat niet aansluit bij uw kind, ziekte en een achterstand oplopen, verlieservaringen of andere nare situaties in het leven.

Als angst en stress het leven bepalen van uw kind of dat van u, neem dan gerust contact op. Een gesprek of behandeling kan verlichtend zijn omdat u een steuntje in de rug ervaart om door te kunnen gaan. Samen zorgen voor, maakt sterk(er) en krachtiger.

LeerZorgGroei werkt niet alleen in het NU maar wil ook graag problemen voorkomen.

Binnen de opvoeding reageren we op onze kinderen met gedrag waar we ons vaak niet bewust van zijn.

Bewuster leren leven als ouder maakt, dat je de reacties op gebeurtenissen in het huidige leven -die je op de een of andere manier onbewust aan het verleden doet denken-, kan leren veranderen.

Het brein is namelijk een opslagplek van emotionele herinneringen, die zo nu en dan wordt getriggerd, zeker in tijden van stress. Voor je het weet reageer je vanuit een pijnstuk en reageer je niet meer liefdevol en bewust. Als je bewust wordt, kun je leren te reageren op het Nu! Iets wat voor jezelf, je partner, je kind(eren) een wereld van verschil maakt.

 

 

 

Comments are closed.

LeerZorgGroei